Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
Καταρχάς ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά και να περάσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τις συνέπειες της πανδημίας, γιατί για να είμαστε ρεαλιστές τελείως ανώδυνα δεν γίνεται.
 
Έτσι λοιπόν το θέμα της υγείας το οποίο πρέπει να προσέξουμε σαν κόρη οφθαλμού, πρέπει και είναι το πρώτο που μας απασχολεί. Τηρούμε με ευλάβεια και όχι επιπόλαια τα μέτρα κατά της διασποράς του ιού τα οποία ορίζει η κυβέρνηση μετά από εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής και μένουμε σπίτι.
 
Όσον αφορά την αναπλήρωση των μαθημάτων θα πρέπει το κάθε κέντρο ξένων γλωσσών, πέραν του τι έχει κάνει διαδικτυακά, να βγάλει το δικό του πρόγραμμα βασισμένο κυρίως στον ομαδικό τρόπο διδασκαλίας με φυσική παρουσία διδασκόντων και διδασκομένων γιατί αυτό είναι κάτι το οποίο τίποτα δεν μπορεί να το υποκαταστήσει.
 
Τέλος, για τις εξετάσεις NOCN-LAAS, αυτές θα γίνουν οπωσδήποτε όχι βέβαια την ανακοινωθείσα ημερομηνία 23-24 Μάϊου γιατί με τα σημερινά δεδομένα – κλειστά μέχρι 10 Απριλίου- δεν φαίνεται να ξεκινάμε μαθήματα πριν τις 27 Απριλίου. Συνεπώς, συνάδελφοι, όλες οι σκέψεις για νέα ημερομηνία εξετάσεων μπορούν να θεωρηθούν λογικές με επικρατούσα, θεού θέλοντος και …..Υ-ιού επιτρέποντος, το τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.
 
Συνάδελφοι, επικοινωνήστε με τους μαθητές και γονείς τους και ενημερώστε τους για μαθήματα, εξετάσεις, αιτήσεις και εξέταστρα εξετάσεων.
 
Υπομονή, κουράγιο, δύναμη συνάδελφοι, ιός είναι μακάρι να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, ας συμβάλλουμε όλοι με την υπεύθυνη στάση μας γι’ αυτό.
 
Βασίλης Κροντήρης