Με αφορμή την φετινή καμπάνια της PALSO που αφιερώνεται στον εθελοντισμό, εντάξαμε στην 34η Διημερίδα Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης και στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου, την γωνιά του Εθελοντισμού, όπου ομάδες εθελοντών που κινούν τα νήματα του εθελοντισμού, της προσφοράς και της παρέμβασης με διάφορους τρόπους, θα βρίσκονται μαζί μας και θα ενημερώνουν για τις δράσεις τους. Επισκεφτείτε μας και γνωρίστε από κοντά τους εθελοντές, των:

  • Το Χαμόγελο του Παιδιού
  • InfinityGreece
  • Therapy Dogs
  • Περιβαλλοντική Ομάδα ΑΠΘ
  • iSea
  • Tesol Macedonia Thrace, northern Greece

Εμπνευστείτε για δράσεις στο σχολείο σας, και εντάξτε γονείς και μαθητές σ’ ένα ταξίδι κοινωνικής προσφοράς.

Για μια κοινωνία που ο πολίτης αναλαμβάνει την ευθύνη βελτίωσης της δικής του ζωής και αυτής των συνανθρώπων του.

Γιατί η ευτυχία και η ευημερία των συνανθρώπων μας, η περιβαλλοντική συνείδηση, η κοινωνική καινοτομία, η δίκαιη ανάπτυξη, η ολιστική και διεπιστημονική προσέγγιση, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα και η συμπερίληψη καθορίζουν ουσιαστικά και τη δική μας μοίρα.

Το Δ.Σ.
Palso Northern Greece

https://palso.gr/wp-content/uploads/2023/05/20230515_enimerosi.pdf

“Η φετινή καμπάνια της Palso αφιερώνεται στον εθελοντισμό. Η εθελοντική προσφορά για τις κοινωνίες μας σήμερα, και ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές, είναι η καλύτερη απόδειξη ενσυναίσθησης και αγάπης.

Μέσα από ατομική ή ομαδική δράση, βοηθά στην ενδυνάμωση των ανθρώπινων σχέσεων και μεγαλώνει την ανθρώπινη αλυσίδα απέναντι σε κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Με το σύνθημα Young Volunteers οι μαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών θα διδαχθούν, θα αφυπνιστούν και τέλος, θα συμμετέχουν σε δράσεις με κύριο θέμα την εθελοντική προσφορά για τον συνάνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον. Ξεκινώντας από μικρές ηλικίες και για τα πιο απλά πράγματα, μαθαίνουμε στα παιδιά πως να διατηρούν το περιβάλλον τους βιώσιμο και πως να φροντίζουν ανθρώπους και ζώα. Πως να βοηθούν όσους το έχουν ανάγκη, να προσφέρουν υλικά αγαθά και να μοιράζονται, να δίνουν πίσω στη φύση όσα απλόχερα τους προσφέρει και γενικά να νοιάζονται για τον κόσμο γύρω τους.”

Η Palso, εκπροσωπώντας χιλιάδες κέντρα ξένων γλωσσών και μαθητές σε όλη τη χώρα, αφιερώνει το 2023 στον εθελοντισμό με στόχο να ενεργοποιήσει τις μαθητικές μας κοινότητες. Βλέπουμε αυτή τη δράση ως μία αφετηρία, η οποία στα πρώτα χρόνια της ζωής τους, θα δώσει το έναυσμα στους μαθητές μας για ενεργή ενασχόληση στο μέλλον και πραγματική δράση όπου και όποτε τους ζητηθεί. Ο εθελοντισμός είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση για την κοινωνία μας. Η συμμετοχή και η προσφορά μας είναι παντού και πάντα απαραίτητη – ανεξάρτητα από χώρα, ηλικία, εποχές και τάσεις. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, σε έρευνες αποτυπώνεται η βελτίωση της ψυχικής υγείας του ανθρώπου και η ενεργοποίηση της διάθεσης για ζωή.”

Μαρία Κοκολάκη, Έφορος Palso & Υπεύθυνη Καμπάνιας.