Aγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Ήρθε η ώρα για την υλοποίηση ακόμη μιας ανθρώπινης δράσης που συμπεριλαμβάνεται στο ημερολόγιο εκδηλώσεων του συλλόγου μας, που ήδη λάβατε.

Φέτος, για πρώτη χρονιά οι μαθητές των κέντρων ξένων γλωσσών της Palso B.E. θα κατασκευάσουν και θα ζωγραφίσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες οι οποίες θα συνοδεύσουν τα πακέτα των δώρων των μικρών παιδιών στις ογκολογικές κλινικές της χώρας.

Οι εθελοντές του Χαμόγελου του Παιδιού ετοιμάζουν τα πακέτα των δώρων και κάνουν κάθε χρόνο, πριν τα Χριστούγεννα, επισκέψεις σε αυτά τα παιδιά που θα περάσουν τις γιορτές σε νοσοκομεία γιατί δίνουν μάχη για την υγεία τους.

Ζήτησαν λοιπόν οι εθελοντές, να κατασκευάσουν φέτος, οι δικοί μας μαθητές τις Χριστουγεννιάτικες κάρτες ώστε να προσφερθούν από παιδιά σε παιδιά, και να αποτελέσουν ένα ενθύμιο ζωής οι ευχές τους.

Από τις 6 Νοεμβρίου, μπορείτε να καλέσετε τους μαθητές του κέντρου σας, να τους οργανώσετε ομαδικά ή ατομικά, σε αυτήν την πρωτότυπη δράση ώστε μέχρι και τις 1 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή να έχουμε συγκεντρώσει στα γραφεία μας, όσες περισσότερες κάρτες μπορούμε. Οι κάρτες θα παραδοθούν από το Δ.Σ. στους εθελοντές του Χαμόγελου του Παιδιού στις 5 Δεκεμβρίου, Διεθνής ημέρα εθελοντισμού για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη!

 

«….Βλέπουμε αυτή τη δράση ως μία αφετηρία, η οποία στα πρώτα χρόνια της ζωής τους, θα δώσει το έναυσμα στους μαθητές μας για ενεργή ενασχόληση στο μέλλον και πραγματική δράση όπου και όποτε τους ζητηθεί. Ο εθελοντισμός είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση για την κοινωνία μας. Η συμμετοχή και η προσφορά μας είναι παντού και πάντα απαραίτητη – ανεξάρτητα από χώρα, ηλικία, εποχές και τάσεις. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, σε έρευνες αποτυπώνεται η βελτίωση της ψυχικής υγείας του ανθρώπου και η ενεργοποίηση της διάθεσης για ζωή…..»(www.palso.gr)

 

Σας καλούμε λοιπόν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών μας, στην αγάπη και την ενσυναίσθηση και στην στήριξη της δράσης του συλλόγου PALSO B.E.

Εξάλλου για φέτος  είμαστε οι Young Volunteers, και για πάντα Volunteers!!!