Με πανελλαδική και πολυπληθή προσέλευση πραγματοποιήθηκε και φέτος το 47ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Palso, στην λίμνη Πλαστήρα, στο οποίο συμμετείχαν & οι εκπρόσωποι αλλά και μέλη Palso Northern Greece που παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου & το πολιτιστικό του πρόγραμμα, ενώ παράλληλα συνδύασαν εξόρμηση στην παραδεισένια λίμνη.
“Εκπαίδευση & Επιχειρηματικότητα” ο τίτλος του Συνεδρίου και αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στις ενδιαφέρουσες ομιλίες που κάλυψαν το επιχειρηματικό αλλά και το εκπαιδευτικό μέρος του Συνεδρίου.
Εξαίρετοι ακαδημαικοί δάσκαλοι όπως, ο Δρ. Δημήτριος Μπουραντάς, Πρύτανης του New York College και ο Δρ. Δημήτριος Καφετζόπουλος, Επικουρος Καθηγητής στο ΠΑΜΑΚ αλλά και η οικονομολόγος κα Φωτεινή Μωυσιάδου μοιράστηκαν από το κεντρικό πάνελ με τους ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών και τους καθηγητές γλωσσών, τις γνώσεις τους για την επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση και συγκεκριμένα στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Μετά τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των ομιλητών, και την αποτελεσματική διάδραση με το κοινό, οι ομιλητές τεκμηρίωσαν τις απόψεις τους για τον συσχετισμό της ανάπτυξης με την επαγγελματική ευημερία και την εξασφάλιση της επιτυχίας.
Έννοιες όπως περιβαλλοντικοί καταλύτες αλλαγής στην ΜΜΕ, αμφιδεξιότητα, καινοτομία, προσαρμοστικότητα, συνθήκες ανταγωνισμού, πολυπλοκότητα, αντιφατικότητα, στρατηγική στην οργάνωση, κουλτούρα και οργανωσιακό κλίμα αλλά και αποτελεσματική άσκηση ηγεσίας, συζητήθηκαν διεξοδικά και δόθηκαν πρακτικές λύσεις προς σκέψη και εφαρμογή.
Ακολούθησαν, η φορολογική ενημέρωση από την Computax, οι παρουσιάσεις βιβλίων, χρήσιμων εργαλείων στη μάθηση γλωσσών από ελληνικούς και ξένους εκδοτικούς οίκους, το σεμινάριο γαλλικής αλλά και το σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης μέσω της παρουσιάσης του βιβλίου, της συγγραφέως κας Διαμαντάκου.
Το Συνέδριο τη δεύτερη ημέρα περιελάμβανε συνδικαλιστικές συνάξεις, των αντιπροσώπων και του ταμείου Αρωγής & Αλληλοβοήθειας της PALSO.
Φυσικά δεν έλειψαν οι πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που έσμιξαν τον κλάδο, με την υπέροχη γαστρονομία της Καρδίτσας, τις μουσικές επιλογές, τα εκλεκτά κρασιά Μεσενικόλα συνδεδεμένα με την ιστορία του τόπου. Οι επιλογές διαμονής, αλλά και διασκέδασης έγιναν με πολύ μεράκι και οργάνωση για όλους τους φιλοξενούμενους που ξεπέρασαν σε προσέλευση κάθε προσδοκία!
Οι συνάδελφοι του γκρουπ της Θεσσαλονίκης ευχαριστούμε από καρδιάς, κι ευχόμαστε καλή αντάμωση του κλάδου στις 24 και 25 Αυγούστου, στη Θεσσαλονίκη, στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ PALACE και στην 34η Διημερίδα Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης. #pamePalso #Palsonews #palsonortherngreece